Blog

Ponožky pro zdravotní sestry, lékaře a další zdravotníky

Zdravotní sestřičky, lékaři a všichni zdravotníci vědí, že péče o pacienty vyžaduje jejich plnou pozornost a často náročnou fyzickou aktivitu. Právě proto je důležité, aby měli ty správné pracovní nástroje, včetně správného oblečení a obuvi. Jedním z trochu podceňovaných, ale přesto důležitých prvků jsou i správné ponožky pro zdravotní sestry a další profese ve zdravotnictví.

Bambusové ponožky: Revoluce v každodenním komfortu

V posledních letech jsme byli svědky vzestupu bambusových ponožek jako populární alternativy k tradičním materiálům, jako je bavlna nebo syntetické tkaniny. Důvody jsou jasné: bambusové ponožky nabízejí kombinaci pohodlí, udržitelnosti a zdravotních výhod, které je odlišují od jejich konkurence. 

Zápach nohou a ponožky jako nedoceněný pomocník

S podzimem kdy pravděpodobně častěji zažijete ten nepříjemný moment, kdy po vyzutí obuvi zavane nepříjemný odér. Zápach nohou a má několik příčin, jejichž společným jmenovatelem je pot. Ukážeme co je příčinou a jak odstranit zápach nohou.

Ponožky jako prevence proti klíšťatům

Nalézt účinnou ochranu proti klíšťatům bude po letošní teplé zimě velmi důležité. V současné době se s klíšťaty potkáte v přírodě až do nejvyšších nadmořských výšek, které u nás máme, ale i v městských parcích a vašich zahradách.

Mohou ponožky ovlivnit váš spánek?

I když patříte k těm, kteří chtějí ve spánku dát nohám volnost, aby si odpočinuly, přečtěte si pár následujících řádků: Ponožky vám mohou pomoci lépe spát...
Krom toho máme pro vás 11 rad pro zlepšení kvality vašeho spánku i informaci, kolik času byste svému spánku měli věnovat.

Co jsou bezešvé ponožky?

Bezešvé ponožky nevytváří na ukončení upletené ponožky plastický šev. Právě rovné hladké bezešvé ukončení na špičce ponožky je jejich výhodou, protože nezpůsobuje otlaky a poranění nohou ani v těsné obuvi. Výrobně je však tento spoj technicky i časově náročnější a proto se používá u kvalitnějších ponožek.

5 tříd kompresních podkolenek, ponožek, punčoch pro vaše zdraví

Pomůžeme vám zorientovat se, komu jsou jednotlivé třídy kompresních ponožek určeny (používá se také termín kompresivní punčochy, nebo stahovací punčochy). Od prevence při léčbě otoků na cestách, přes pooperační, těhotenské a sportovní až po ty, které pomáhají proti tvorbě křečových žil.